Læring
Fagbånd og skoledag
På Vissenbjerg Skole tilstræber vi som minimum at hovedparten af timerne i alle basisfagene dansk, engelsk, tysk og matematik er placeret i fagbånd. Det vil sige at hovedparten af timerne i disse basisfag lagt samtidig på tværs af årgangen. Det åbner for forskellige muligheder for tilrettelægge undervisningen på tværs af klasserne, således at man kan opdele eleverne efter f.eks.interesse, niveau, forudsætninger, køn, ambitioner, motivation, etc. Det giver også mulighed for at lærerne f.eks.i højere grad kan arbejde efter egne kompetencer inden for faget, eller opdele eleverne i roterende værksteder og herved øge tiden til forberedelse, rettearbejde m.m.
I indskolingen 0.-3. klasse går eleverne i skole til kl. 14 hver dag. Der er midt på dagen indlagt et bevægelsesbånd, hvor eleverne i 65 min. dels holder pause og dels har bevægelseskrævende skoletid sammen med pædagogerne.
I 4.-6. klasse er der undervisning 3 dage til kl. 15:00 og 2 dage til kl. 14:00
I 7.-9. klasse er der undervisning alle dage til kl. 15:00
Understøttende undervisning
Den tid der er givet til understøttende undervisning i den nye skolereform har Vissenbjerg Skole forsøgt at arbejde med som en positiv mulighed for lave aktiviteter og undervisning, som kan medvirke til at få en længere skoledag til at hænge bedre sammen.
I indskolingen 0.-3. årgang har vi indlagt et bevægelsesbånd midt på dagen, hvor de yngste elever har mulighed for leg og bevægelse sammen med pædagogerne. Der er desuden indlagt usu-timer (understøttende undervisning) i skemaet typisk efter middag, hvor pædagogerne kan arbejde videre med elevernes sociale kompetencer, lektiehjælp, timeløsefag m.m.
I 4.-6 klasse er de fleste understøttende timer lagt ind som en blok typisk to af skoledagene. Her kalder vi timerne for studietid og timerne varetages typisk af klasselærerne. Studietiden kan bruges til faglig fordybelse, timeløse fag, bevægelse, lektier, klassens trivsel, m.m.
I 5.-9. årgang er der indlagt en ugentlig lektion til IT-undervisning af IT-vejleder. Her får eleverne hjælp til basisfærdighederne i obligatoriske programmer og multimedier. Eleverne får desuden mulighed for at stifte bekendtskab med programmering, robotter, gadgets m.m.
I 7.-8. årgang er der også studietid med mulighed for faglig fordybelse, timeløse fag, bevægelse, lektier, klassens trivsel, m.m. og i 7.-9. årgang er der desuden mulighed for at få lektiehjælp i én valgfagsblok, hvis man kun har valgt ét valgfag.
Endelig er der i 7.-9. klasse brugt understøttende timer som ekstratid i de ”små” fag, således at alle fag (kristendom 7. årgang undtaget) er på minimum 2 lektioner, da det opleves svært at drive seriøs undervisning med kun én lektion som i det vejledende timetal for flere af fagene (historie, geografi, biologi).